Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yazı

Siyaset Bilimi İle İlgili Temel Kavramlar (2)

Bürokrasi Nedir?       Bir memurlar kastı tarafından yürütülen bayağı bir yönetim durumunu belirten bir sözdür. Devletin idari cihazı veya, daha geniş anlamda bir rasyonel  ve kural yönetimli organizasyon biçimi.   Cumhuriyet Nedir?      Bir devlet şeklidir.Bu devlet şeklinin başı "başkan" adını alır.Başkan belli bir zaman için seçilir.Başkanın seçimi ülkeye göre ya doğrudan doğruya halk, ya da halk temsilcileri tarafından yapılır.Başkanlık hiçbir şekilde devredilemez . Cunta Nedir?      Genellikle bir ayaklanmadan sonra kurulan hük u mete "cunta" denir.Bunda daha çok askerlerin rolü vardır.Bu dün İspanya ile Portekiz de çeşitli yönetim kurullarına bu isim verilmektedir. Latin Amerika'da çeşitli cuntalar kurulmuştur. Halen dünyada askeri cuntalar ile yönetilen bir çok ülke vardır. Deflasyon Nedir?      Ödeme ünitesi satın alma gücünün,para hacmi, yani halkın para disponibiliteleri (tasarruf nisabı) nin kısılması suretiyle yeniden

Türkçü Kimdir? Kimler Türkçü Olabilir?

     Bu iki soru Türkçüler için çok fazla önem arz etmese de olmak isteyen veya bazı cümle ve sözlerden olabileceğini düşünenler için önemlidir.Tabii bir de karşıt görüşler var onlar içinde tanımlanması gereken bir konudur.
     Söz konusu olarak bir önce ki konuda da  bahsettiğimiz Türkçülük elde edilen bulgularla asırlar öncesinde ki en küçük Türk obasında dahi etkiliydi.Fakat yine eldeki kaynaklar da gösteriyor ki en geniş ve ilk kaynak yine Osmanlı döneminden Ziya Gökalp tarafından hazırlanmıştır.''İnsan için, manevi varlık, maddi varlıktan önce gelir. Bu bakımdan, milliyette soy kütüğü aranmaz. Yalnız, terbiyenin ve idealin milli olması aranır. Normal bir insan, hangi milletin terbiyesini almışsa, ancak onun idealine çalışabilir.''
İşte bu yüzdendir ki Ziya Gökalp Türkçülerin tam anlamıyla benimsediği bir şahsiyet değildir.Irkçılık denilen bu dava bu kadar sert çizgilere sahipken neden yetiştirdiğimiz etnik unsurlara veya farklı ırklara içinde bulundukları ırk için hizmet etmelerini bekleyelim. 
     Kaleme ilk alınışından sonra birden fazla fikir birden fazla tanım yapılmış bakın şimdi Gök Bilge Atsız Ata ne demiş:''Türkçü, Türk soyunun üstünlüğüne inanmış olan kimsedir.Türkçü, gününü gün eden veya dalkavuk bir insan olamaz.Türkçü, alçak gönüllü olmaya mecburdur. Çünkü, kendini ileri sürmek, yaptığının karşılığını beklemek veya takdir olunmak içindir. Halbuki takdir beklemek bir bencilliktir.''
Bu başlıklardan daha fazlasını yazmıştır fakat bu kadarı bile kimin Türkçü olabileceğine işarettir.Sanki parmağıyla göstermiş işte ''sen, sen, sen Türkçüsünüz '' demiştir.
     Şimdi  de günümüze göre bir yorumlayalım bakalım.İlk olarak Türkçü nerede yetişirse yetişsin, hangi kültürle bezenirse bezensin yalnız Türk' ten olur.Türk olmayan hangi etnik döküntü yada ırk Türk'e ve Türklüğe hizmetten zevk alır yada yılmadan çalışır.Bakın bu olasılıklar dahilinde bile bir Türkçü yalnız Türk'ten olur.
     Kelime yapısı olarak bakalım.Türkçü kelimesi Türk'ten türeyen bir kelimedir.'çü' eki bilindiği üzere meslek, alışkanlık, taraftarlık isimleri yapan bir ektir.Bu da ikinci olarak Türk yalnız Türk'e dendiğine göre Türkçü de kelime olarak yalnız Türk'e denir.
     Türkçülük dil ile yapılan hiçbir eylemi kabul etmediği gibi gösterişe karşı,kendi çıkarlarını geri planda tutan ve öğrenmeye açık olan bireylerin icra edebileceği siyasi bir olgudur.
     Kan ne kadar önemlidir ki insanların birtakım özellikleri kesinlikle kandan geçmektedir.Bu yeni çağda bireyler hangi ırka mensup olduklarını öğrenebildiği gibi bir o kadar da şahibeli bir durumdur.Peki bu durumda ne yapılmalı? Yapılacak tek şey Türk Töresince ailedeki ataları incelemek ve onlardan doğru olduğunu gösterebilecekleri kanıtlar istemek.Hal ,hareket,önemsenen gerçeklikler, aile bağlarının kuvvetli olması ve eski inanç kültlerinden kalma alışkanlıklar başlıca inceleme unsurlarıdır.Bunları ve daha birçok detaylı veriyi inceleyip yeterince Türk olduğunuzu düşünüyorsanız Türkçü olabilirsiniz ama her şeye rağmen Türkçülüğün ağır şartlarını kaldırabilecek misiniz?
Örneğin: Ticarete ve siyasete dini alet edemeyeceksiniz.Başarılarınızı insanların gözüne sokamayacaksınız.Yaptığınız her eylemin Türklük yararına olup olmadığını düşünmek zorunda kalacaksınız.Türklük şuurunun gerektirdiği üzere fazla eğlenemeyeceksiniz.Daha nice şart söz konusudur.

Bu şartlar Türk değilsen sana ağır gelebilir...!!!

📰16 Büyük Türk Devleti👈«««««»»»»»👉Şehitler ve Gaziler Günü📰


     Türkçü'nün kim olması gerektiğini kendimce yorumladım okuduğunuz için teşekkür ederim.Faydalı olabildiysem ne mutlu bana.

Yorumlar

En Çok Okunanlar